Ohita navigaatio ja siirry suoraan sisältöön

Avaimet ja liikkuminen kiinteistössä   

Tiedepuiston kulunvalvontajärjestelmään perustetaan kulkuoikeuksia vain Tiedepuistossa sijaitsevan yrityksen tai organisaation avainvastuuhenkilön kirjallisen ilmoituksen perusteella. Vastuuhenkilö täyttää ja allekirjoittaa sähköisesti oheisen lomakkeen aina, kun uusille kulkuoikeuksille ja/tai avaimille on tarvetta. Vastuuhenkilön tulee ilmoittaa lomakkeella kulkulupaan oikeutettujen henkilöiden nimet vähintään 1–2 työpäivää aikaisemmin. Samalla lomakkeella voi ilmoittaa kerralla useamman henkilön, ja tätä kautta on tilattava myös tarvittavat vierailijatunnisteet. Aulapalvelu ilmoittaa sinulle, kun kulkuoikeudet ovat valmiina ja noudettavissa aulapalvelusta henkilöllisyystodistusta vastaan. 

Mikäli sinulla on kysyttävää lomakkeen täyttämisestä, otathan yhteyttä aulapalveluun:  

p. 010 419 8010, info@businessjoensuu.fi 

Avain ja kulkutunniste 

Mekaanisen tai cliq-avaimen ja kulkutunnisteen käyttäjän on säilytettävä avain ja kulkutunniste huolellisesti ja käytettävä niitä annettujen ohjeiden mukaisesti. Kulkutunnisteen pin-koodi on säilytettävä huolellisesti. Pin-koodia ei saa kirjoittaa muistiin siten, että syntyy mahdollisuus tunnisteen väärinkäyttöön. 

Kulkureittien ohjeistus 

Kulkutunnisteiden haltijat saavat kulkutunnisteen noutaessaan ohjeet käytössä olevista kulkureiteistä. Kulkureitillä lukittuina pidettävistä ovista pääsee kulkemaan kulkutunnisteen (ja pin-koodin) avulla. Ongelmatilanteista ja toimintahäiriöistä pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla Tiedepuiston aulapalveluun  info@businessjoensuu.fi

Kulkeminen Tiedepuistossa arkisin 

Tiedepuiston aukioloaikoina maanantaista perjantaihin yleisillä kulkureiteillä olevat ovet aukeavat aamulla klo 7.40 ja sulkeutuvat klo 16.30. Pääsääntöisesti näiden aikojen ulkopuolella tarvitset kulkureiteillä kulkutunnistetta sekä pin-koodia.

Kulkeminen ulko-ovista Tiedepuiston aukioloaikojen ulkopuolella 

Tiedepuiston aukioloaikojen ulkopuolella ulko-ovista ovat käytettävissä 1-rakennuksessa Länsikadun puoleinen pääovi, 3A-rakennuksen tornin juurella yhdyskäytävän puolella oleva ulko-ovi ja 3B-rakennuksen pääovi jäähallin puoleisessa kulmassa. 4A- ja 4B-rakennukseen voit kulkea kaikista ulko-ovista, mikäli kulkutunnisteessasi on tarvittava kulkuoikeus. Huomioithan, että rakennuksesta poistuminen ei ole sallittua hälytysaikoina muista kuin edellä mainituista ovista. Hälytykset ovat päällä arkisin klo 22-06 sekä viikonloppuna. Poikkeuksen muodostaa ainoastaan hätätilanne, jolloin käytetään lähintä poistumistietä. 

Maksullinen ovien aukaisu 

Avaimien unohtuessa ovien aukaisu maksaa arkisin klo 8–16 välisenä aikana 50 euroa ja näiden aikojen ulkopuolella 100 euroa (sis. alv 24 %). Virka-ajan ulkopuolella ovien avauspalvelua hoitaa vartiointiliike Guru Security Oy (päivystys 24/7, p. 0200 295 90, info@gurusecurity.fi).

Avainten palauttaminen

Kulkutunniste ja muut avaimet on palautettava Tiedepuiston aulapalveluun heti, kun niiden käyttöoikeus on lakannut. Mikäli palautus ei tapahdu 14 vrk:n kuluessa käyttöoikeuden lakkaamisesta, Business Joensuu Oy saa periä hinnaston mukaisen korvauksen (á 50 euroa/kpl, sis. alv 24%). 

Kulkutunnisteen tai avaimen kadotessa 

Kulkutunnisteen tai avaimen katoamisesta on ilmoitettava välittömästi Tiedepuiston aulapalveluun (p. 010 419 8010, info@businessjoensuu.fi).

Mikäli lukkoja joudutaan avaimen katoamisen vuoksi sarjoittamaan uudestaan ja tilaamaan uudet avaimet, kustannukset peritään avaimen kadottaneelta henkilöltä tai organisaatiolta, jossa henkilö työskentelee. Kadonneen tunnisteen tilalle tehty uusi kulkutunniste maksaa 50 euroa, sis. alv 24% (ei koske tapauksia, joissa tunnisteen kotelo on hajonnut/mennyt rikki). 

Vastuu turvallisuudesta 

Kulkutunnisteen haltijan on aina huolehdittava siitä, että ovet sulkeutuvat käytön jälkeen kunnolla. 
Ovia ei saa teljetä avoimiksi. Jos ovi joudutaan poikkeuksellisesti esimerkiksi tavarantoimituksen yhteydessä telkeämään avoimeksi, on ehdottomasti huolehdittava siitä, että ovi suljetaan välittömästi, kun tavarat on kuljetettu ovesta. Osasto- ja käytäväovissa on niin sanottu pitkäsalvalla suljettu ”vasikkaovi”. Pitkät salvat on suojattu lukittavilla kuvuilla, joiden avaamista esimerkiksi tavarakuljetusta varten voi pyytää aulapalvelusta, p. 010 419 8010. 

Kulkutunnisteen haltija ei myöskään saa päästää rakennukseen sisään muita henkilöitä, elleivät he ole kulkutunnisteen haltijan vieraana. Annettujen ohjeiden rikkomisesta ja siitä aiheutuvista hälytyksistä aiheutuvat kulut veloitetaan niiden aiheuttajalta. 

Vieraat 

Vierailijoiden saapuessa aulapalvelu ilmoittaa saapuneesta vieraasta isännälle, mikäli vieras näin pyytää. Isäntä on vastuussa vieraastaan ja hänen on huolehdittava myös vieraan poistumisesta rakennuksesta. Isäntä vastaa iltaisin saapuvista vieraista ja heidän pääsystään kiinteistöön. Isäntä vastaa myös vieraiden poistumisesta kiinteistöstä. Kukaan ei saa päästää kiinteistön sisään ulkopuolisia henkilöitä, joilla ei todistettavasti ole kulkulupaa kiinteistöön. 

Vieraiden kulkeminen iltaisin ja viikonloppuisin 

Kiinteistössä iltaisin tai viikonloppuisin pidettävien tilaisuuksien vaatimista erityisistä oviohjauksista ja kulkujärjestelyistä on sovittava aulapalvelun kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, vähintään viikkoa ennen tilaisuutta. Mikäli tilaisuus vaatii ovien ohjelmoimista avoimiksi Tiedepuiston aukioloajan ulkopuolella, on tilaisuuden järjestäjän varattava aulaan valvoja. Valvojan tehtävä on varmistaa, ettei sisään saavu ulkopuolisia henkilöitä. 

Ota yhteyttä:

010 419 8010
info@businessjoensuu.fi

heidi_oinonen_business_joensuu

Heidi Oinonen

Asiakaspalveluvastaava

050 463 9008

heidi.oinonen@businessjoensuu.fi

Takaisin ylös